Počinje prijava za novi krug programa Prekvalifikacije za IT namenjen zaposlenimkandidatima

BEOGRAD – Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisala je novi krug programa Prekvalifikacija za IT i to za kandidate koji su zaposleni. Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koja se odnosila na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to onekandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završilineki od IT smerova na fakultetima.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, sve sa ciljem da kao budući junior programeri lakše pronađuposao u IT sektoru. Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

„Do sada su okončana dva kruga prekvalifikacija za ukupno 800 polaznika, treći krug i to za nezaposlene koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje je u toku,dok je Kancelarija za IT i eUpravu danas raspisala krug namenjen zaposlenim kandidatima. U ovom krugu prekvalifikacija želimo da, pored učenja standardnih programskih jezika, omogućimo da budući polaznici nakon završetka programa dobiju određeno znanje i šansu za unapređenje svoje karijere. Predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati 9 meseci uz obaveznu praksu uIT kompanijama“, izjavio je Doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da će testiranje prijavljenih kandidata biti organizovanopočetkom decembra,a test će meriti sposobnost kandidata da se brzo prilagođava i uči. U prvom krugu kandidati će raditi jedan online test i oko 1.500 najboljih kandidata sa onlinetestiranja će proći u drugi krug. Drugi krug testiranja će početi krajem decembra i vršiće ga izvođači obuka. Početak obuka očekujemo u drugoj polovini januara, a kandidati koji prođu prvi krug selekcije će moći da biraju školu u kojoj će pohađati obuke.

Krajnji rok za prijavu kandidata na program je 20. novembar 2018. godine, a prijave se mogu podneti elektronski preko sajta https://itobuke.rs/ .

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *