NOVI SAD – Poribljavanjem kanalaVrbas – Bezdan iBanatska Palanka – Novi Bečej, sutra počinje ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje JVP „Vode Vojvodine“. U narednih nedelju dana 16 tona jednogodišnje mlađi šarana, biće pušteno na više od 20 lokacija kanala Hidrosistema DTD, u deo Dunava u nadležnosti JVP Vode Vojvodine i zaštićena prirodna dobra Jegrička i Beljanska Bara.

JVP „Vode Vojvodine“, kao korisnik dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, sprovodi ovu akciju u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za kojestručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije, a da je teren pristupačan.Na ovaj način, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode, biće poboljšan kvalitet ribljeg fonda u našim ribolovnim vodama.
Poribljavanju, pored radnika JVP „Vode Vojvodine“, prisustvuju i nadležne inspekcijske službe i lokalna ribilovačka udruženja. Poribljene lokacije u narednom periodu, češće nego obično, obilaziće ribočuvari JVP „Vode Vojvodine“.