NOVI SAD –  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević boravio je u poseti nemačkoj Saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg, gde je u Štutgartu prisustvovao zvaničnom otvaranju Međunarodnog sajma tehnologija u vinogradarstvu, voćarstvu i hortikulturi “INTERVITIS INTERFRUCTA HORTITECHNICA“.

Radojević se ovom prilikom sastao sa zvaničnicima Baden Virtemberga u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja: Volfgangom Rajmerom, predsednikom regionalne vlade Štutgarta, dr Kurtom Mecgerom, članom Vlade Štutgart zaduženim za poljoprivredu i ruralni razvoj i Fridlindom Gur-Hirš, državnom sekretarkom u Ministarstvu za poljoprivredu i zaštitu potrošača Baden-Virtemberga.

U ovim susretima istaknuto je da postoji prostor za jačanje i razvoj saradnje pokrajina Baden Virtenberga i AP Vojvodine u poljoprivrednom sektoru. Sekretar Radojević je predložio da se međuregionalni sporazum o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart, koji ističe jula 2019. godine, produži.U razgovoru je istaknuta i mogućnost za proširivanja saradnje u oblasti vinarstva dve pokrajine.

Sekretar Radojević je u Štutgartu boravio na poziv Ministarstva poljoprivrede pokrajine Baden-Virtemberg, gde je u okviru ove specijalizovane sajamske manifestacije učestvovao i u radu konferencije “Budućnost vinogradarstva Dunavskog regiona“, na kojoj su se okupili i zvaničnici iz Moldavije, Rumunije, Bugarske Mađarske , Crne Gore , Slovačke i Austrije.

On je prisustvovao i 63. Međunarodnom kongresu “Digitalizacija“ i drugom međunarodnom kongresu posvećenom kooperativi i budućnosti udruživanja vinogradara, gde je poseban akcenat stavljen na zemlje Dunavskog regiona.

Dr Radojević je ovaj boravak zaokružio učešćem na plenarnom zasedanju posvećenom izveštajima i pregledima međunarodnog napretka, kojim je predsedavala Julija Klokner, savezna ministarka za hranu poljoprivredu i zaštitu potrošača.

Radojević se sastao i sa generalnim konzulom Republike Srbije u Baden Virtembergu Božidarom Vučurevićem.