NOVI SAD – Odrasle u skromnoj, ali vrednoj porodici, tri sestre hrle kroz život s jednim ciljem: svaka sa svojih deset prstiju želi svojoj porodici poštenim radom priuštiti pristojan život . Ne baš laticama posut put, vodi ih u svet u kojem one čine da se druge žene osete poput kraljica. I ne samo to. Uspeva im i da budu najbolje u gradu, da se za njih nadaleko čuje u kozmetičkom svetu, da postanu sinonim za kvalitet, a da i dalje ostanu one iste, skromne, porodične žene s početka priče. A kako je to moguće, otkriva nam Vinka Zavišić, „mozak operacije“ i jedna od vlasnica salona „Nika beauty centar“.

Fizioterapeut sam po struci, u kozmetici sam 15 godina i obožavam svoj posao! Sve me zanima, jako brzo učim, a tetovaže sam zavolela na prvu. Zbog svoje kreativnosti i ljubavi prema medicini, obrela sam se u sferi mikropigmentacije, prvo se kaleći po raznim salonima, prolazeći manje prijatna iskustva, jer najteže je raditi s ljudima; bila sam dugi niz godina menadžerka u jednom renomiranom salonu i onda sam donela odluku da nas tri stvorimo nešto svoje. Pritom, imam troje dece i kada sam u Domu zdravlja ostala bez posla, finansijski momenat je presudio, pa je bilo krajnje vreme da prestanem traćiti svoj talenat za druge.

Ko su bili vaši prvi klijenti?

Sećam se da sam pozajmila novac i kupila aparat za tetoviranje, a prve mušterije sam radila u teretani, verovali ili ne, u svlačionici! I tako je sve krenulo…

Da put do uspeha  može biti itekako čudan, potvrđuje nam i Vinkina sestra Draženka Popov koju svi znaju kao Dada ili Plavka.

Kao nail artista i manikirka, priključila sam se sestri u biznisu i evo nas sada sa svojim čuvenim „Nika beauty centrom“, gde redovne mušterije potvrđuju da nam je kvalitet prioritet. Zanimljivo, pravila sam  cipele i nisam želela odmah da dođem kod sestre, plašeći se rizika, ali „ko reskira, profitira“ i mi smo vam najbolje pokazateljke da se uloženim trudom, radom, pa i hrabrošću, voljom, odlučnošću i sestrinskom ljubavlju može stići do zamišljenog cilja!

Treća sestra, Borislavka Divljak, takođe je kozmetičar i veliki oslonac u „Nika“ centru. Na pitanje kako to izgleda kada se spoje privatan i poslovan život, sve tri uglas kažu samo jedno – sjajno!

Različitog karaktera, čak i fizički ne nalikujemo, trudimo se da vlada porodična, pozitivna atmosfera, brinemo o ženama i razumemo njihove potrebe. I ne samo to – otvorile smo i svoj akademski i edukativni centar, pa tako često putujemo po svetu i držimo edukacije iz oblasti estetike.

Gde ste najzastupljenije?

U celoj Evropi, ali bih posebno istakla Indiju u kojoj smo veoma popularne. Vodim edukacije o mikropigmentaciji doktorima, koji me gledaju s poštovanjem, i prva sam na svetu koja je uspela u tome, na šta sam vrlo ponosna! Na edukacije dolaze lekari-specijalisti koji pomno prate moja predavanja, a moram naglasiti da i u Novom Sadu doktori imaju ogromno poverenje pa mi neretko pošalju obolelu tinejdžerku kojoj, u prisustvu onkologa, sredim obrve jer su joj otpale zbog hemoterapije ili radim tehniku- mikropigmentaciju vitiliga, ili areole dojke, gde pomažemo ženama koje su operisale rak dojke da povrate simetriju iste. Saznanje da nam medicinskii stručnjaci pružaju potporu, potvrđuje da naša borba nije uzaludna i da naš marketing nije veći od našeg rada, objašnjava Vinka, dok tetovira obrve jednoj poznatoj voditeljki.

Da li mi zaostajemo za svetom po pitanju mikroblejdinga i ulepšavanja?

Nikako! Novosađanke su veoma upućene u novine, savršene su za saradnju, poznaju tehnike, dok su Nemice i Švajcarkinje najteže jer misle da novcem sve može da se kupi.

Koje sve tehnike radite u vašem salonu i šta vam traže najčešće?

Radimo tetovaže obrva, senčenjem ili japanskom metodom, zatim tetovaže usana, koje najviše bole, ali imam odličan anestetik, i uvek koristim sterilizovane instrumente koje s rukavicama otvaram pred pacijentoma, nadograđujemo svilene trepavice i jako su popularne, vršimo tetoviranje ajlajnera, imamo tretmane za zatezanje i podmlađivanje kože, i još puno toga kako bismo ulepšali ženski pol i pomogli im da se osećaju što bolje, jer znamo da je žena najsrećnija kada je prvenstveno sebi u ogledalu lepa.

Iako doterane i sređene, ne izigravaju „velike“ gazdarice, ne dolaze u salon samo da pokupe pazar i da se izviču na radnice, već u istom provode po 12 sati dnevno radeći, a ukoliko nisu u Novom Sadu, sigurno su na edukacijama koje drže po celom svetu – od Nemačke, Italije, Španije do Maroka i Švajcarske. Kada poželite da pratite trendove u svetu kozmetologije i da zategnete svoje lice, vrat, da stavite trajnu šminku ili želiti rešiti medicinski problem, posetite „Nika beauty centar“ u Vase Stajića gde će vas ugostiti ljubazne i nasmejane sestre Dada i Vinka, pa se sami uverite zbog čega kod njih sve vrvi od lepote, sreće i zadovoljnih, osmehom obasjanihl lica!

 

Razgovarala: Nikea Vučetić