SOLUN – U Kongresnom centru „Velidis“ u Solunu danas je održan Prvi grčko-srpski turistički forum u organizaciji Grčko-srpske komore Severne Grčke, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine (PKV).

U svom obraćanju učesnicima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je Forum izvrsna prilika za umrežavanje privrednika, kao i za predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine.

„Turizam je spona između država, a Srbi i Grci već imaju duge i jake veze. Sve više grčkih turista posećuje Srbiju i otkriva brojne mogućnosti koje naša zemlja nudi. Na taj način, održavaju se dobri odnosi, a turistička kretanja stvaraju i stabilniju ekonomiju. S obzirom da Grčku i Srbiju povezuje mnoštvo zajedničkih kulturnih, istorijskih, religijskih i turističkih karakteristika, današnji turistički Forum pruža mogućnost za njihovu promociju, koja je neizbežan turistički alat“, rekao je Vučurević.

Predstavio je i neke od mnogih motiva za dolazak turista u Vojvodinu kao nezaobilaznu destinaciju za domaće i strane turiste.
„Vojvodina raspolaže sa preko 60 hotela različitih kategorija, kapaciteta preko 4.000 ležajeva što omogućava boravak kako poslovnim, tako i turistima koji dolaze u razgledanje i obilazak Vojvodine“, dodao je Vučurević.

Prvi grčko-srpski turistički forum namenjen je svima koji su uključeni u sektor turizma i zainteresovani za razvoj i proširenje poslovnih aktivnosti u Republici Srbiji i Republici Grčkoj.

Na Forumu su učestvovali predstavnici PKV, Privredne komore Srbije, Privredne komore Republike Srpske, Turističke organizacije Vojvodine, Novog Sada, Beograda, Niša, Banja Luke i predstavnici Novosadskog sajma, kao i predstavnici smeštajnih kapaciteta iz Vojvodine. Oni su predstavili turističke kapacitete Vojvodine i Srbije kroz održane prezentacije, a potom učestvovali i u bilateralnim razgovorima sa skoro 100 predstavnika grčkih kompanija i poslovnih asocijacija. Svoje proizvode i turističke ponude predstavili su u izložbenom prostoru sajma „Filoksenija“ u Solunu.