Nismo mislili bukvalno da ujedate, nego da postanete poslovna ajkula! 

Nije teško postati uspešniji na poslovnom planu, neophodno je samo da ispunite neke od ključnih preduslova kao što su ciljevi, timski rad i dobra poslovna strategija.

Volite svoj posao – osnova svakog uspeha jeste ljubav. Ako ne volite ono što radite, nema šanse da ćete i u jednom segmentu posla moći uživati. Ako ste već dugo u istoj branši, a ne napredujete, ujutru se jedva naterate da odete na posao, vreme je za promene. 

Postavite ciljeve – Pre ciljeva, preispitajte se u čemu ste do sada grešili pa posao nije ispunio vaša očekivanja. Što pre ispravite greške, uložite u sebe, u dodatno obrazovanje…

Ne dajte na sebe – ako poslušno sedite u ćošku i ćutite, pognute glave trpite nepravdu, ne treba da se čudite zašto vam je karijera na stranputici. Pa vi jednostavno ne “grabite”. 

Verujte u sebe – ako ne cenite svoje osobine, napredak će izostati. Napravite listu svojih pozitivnih osobina koje utiču na vašu karijeru.

Uvek idite dalje – Naučite da ne “potonete” nakon niza neuspeha i razočarenja, jer tako ulazite u začarani krug demotivacije. Oni koji umeju da ustanu nakon pada uvek su uspešniji od onih koji to ne znaju i koji ostanu na zemlji. Ne samo u poslu.