NOVI SAD – Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je dodeli priznanja učenicima novosadskih srednjih škola čije su ideje proglašene najboljim u okviru projekta „Uključi se, pronađi rešenje“. Projekat je deo programa Omladinske prestonice Evrope 2019 koji pruža mogućnost srednjoškolcima iz Novog Sada da direktno utiču na unapređenje svoje sredine i na promene u svojoj školi.

– Novi Sad je grad mladih i kao takav snažno ih podržava, jer su njihove ideje pokretači razvoja društva. Grad nastoji da stvara što bolje uslove kako bi oni koji imaju inovativne ideje mogli da ih realiziuju i tako doprinesu opštem boljitku. Nema većeg bogatsva i potencijala od mladih, jer oni su garancija boljeg sveta i bolje budućnosti za sve nas – rekao je Ognjen Cvjetićanin i čestitao svima nagrađenima čije će ideje biti realizovane realizovane uz finansijsku pomoć Grada Novog Sada u iznosu od 50 000 dinara.

U projektu je učestvovalo devet novosadskih srednjih škola, gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, „Isidora Sekulić” i „Svetozar Marković“, Baletska i muzička škola „Isidor Bajić“, Poljoprivredna škola iz Futoga, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, Srednja mašinska škola i Medicinska škola „7. april“ . U svakoj od njih biće realizovana po jedna ideja novcem iz budžeta Grada Novog Sada, a odluku o najboljim idejama doneli su učenici škole rukovodeći se principima demokratskih izbora.