NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, uručila je danas nagrade „Zlatno pero“ koje Društvo novinara Vojvodine (DNV), za ukupan novinarski angažman, tradicionalno dodeljuje svake godine.

Žiri DNV je odlučio da „Zlatno pere“ ove godine pripadne Aci Dragićeviću, uredniku dvojezičnog časopisa „Dijaspora“ koji izlazi u Stokholmu, Petru Tomiću, dugogodišnjem novinaru u RTV-u, dopisniku Tanjuga iz Bukurešta, uredniku „Dnevnika“, Ileani Okolišan Baba, višegodišnjoj urednici muzičkog programa Radio Novog Sada, Ljiljana Bulatović-Medić, bivšoj novinarki RTS i „Ekspres politike“ i Čedomiru Keci, novinaru i osnivaču lista „Moje gazdinstvo“.

Čestitajući ovogodišnjim laureatima, Miloševićeva je rekla da je žiri DNV očigledno prepoznao vrednost njihovog višegodišnjeg profesionalnog rada i odlučio da ga potvrdi prestižnim priznanjem.

„Ono što svakako zaslužuje pohvalu jeste činjenica da DNV dodelu ove nagrade nije ograničio samo na prostor naše pokrajine ili naše zemlje, jer prave vrednosti treba da budu prepoznate i nagrađene bez obzira gde se stvaraju“, dodala je Miloševićeva.

Osvrćući se na odnos prema novinarskim asocijacijama i javnom informisanju u celini, Miloševićeva je rekla da taj odnos determinišu isključivo kriterijumi profesionalizma i javnog interesa građana u toj oblasti i da će to biti kriterijumi koji će biti dominantni i u vremenu koje dolazi.

U ime nagrađenih na, kako je rekao, jednoj od najprestižnijih novinarskih nagrada kod nas, zahvalio je Čedomir Keco, dok je u ime DNV prisutne pozdravio predsednik te novinarske asocijacije Petar Kočić.