Vreme je za injekciju glamura: Serbia Fashion Awards

NOVI SAD – Nakon pompeznih revija koje su trajale par večeri i na kojima smo mogli videti glamur, ekstravaganciju, stil, visoku modu, velika imena domaće modne scene, u dvorcu Eđšeg, tradicionalnim koktelom, završen je još jedan Serbia Fashion Week! 

Ujedno, to je i momenat kada se dodeljuju nagrade za trud, zalaganje, kreativnost i uspeh na ovogodišnjoj manifestaciji onima koji su se najviše zalagali. Tom prilikom, prigodnim govorom na svečanosti, prisutnima se obratila predsednica festivala Svetlana Horvat – Naša nacionalna Nedelja mode, jedina licencirana u Srbiji, prerasla je našu zemlju, pa čak i region i postala svetki brend. Veoma sam ponosna na činjencu da je Serbia Fashion Week peti po veličini u Evropi, a među deset najvećih u svetu – istakla je Svetlana, ponosno.

Uz divan ambijent i mnoštvo javnih zvanica, kao i veselu atmosferu upotpunjenu sofisticiranošću, otmenošću, nagrade su dodeljene u sledećim kategorijama: Prva nagrada za najboljeg muškog modela (Best male model) uručena 
je Marku Ilikiću koji je svojim šarmom uspeo svakoj odevnoj kombinaciji 
da udahne dušu, a svojom pojavom na pisti da osvoji srca mnogih 
prisutnih. Nagradu mu je dodelila menadzerka Anita Ivković. 

Priznanje za najboljeg ženskog modela (Best female model) dodeljena je Biljani Barić koja već nekoliko sezona oplemenjuje pistu svojom lepotom i celoj 
reviji daje čaroban utisak. I ove godine se prikazala kao dama koja 
svoju seksepilnost iznosi kroz stav, a osmehom širi pozitivne vibracije.

Nagrada u kategoriji Winner of fashion designer 
competition otišla je mladoj dizajnerki Mini Cvetanović, finalistkinji 
takmičenja Fashion Talent Design Competition. 

Potpredsednik SFW, francuski dizajner viskoke mode Emerik Fransoa, takođe se ovo veče našao u ulozi onih koji dodeljuju nagrade te  je Tamaru Đokić prozvao kao pobednicu u kategoriji Winner for Fil Rouge Festival Paris.

Harizmatična dizajnerka iz Slovenije, takođe se našla među nagrađenima. Kategorija u kojoj je odnela nagradu bila je Winner For European Fahion Week, pa će zahvaljujući srpskoj nacionalnoj nedelji mode imati priliku da svoju kolekcijuprikaže i u zvaničnom programu Milano Fashion Weeka. Ova dizajnerka svoje kolekcije već nekoliko godina prikazuje na Serbia Fashion Weeku, a svojim kreacijama uspela je da osvoji simpatije, kako publike, tako i novinara. Ono što je izdavaja svakako jeste njena otvorenost prema posetiocima revija.

Poslednju  nagradu ove večeri Svetlana Horvat dodelila popularnoj dizajnerki Suzani Perić u kategoriji Winner For Mad Mood. Kao dobitnica ove nagrade, Suzana Perić će imati priliku da svoju kolekciju prikaže na sledećem Milano Fashion Week-u.

Naredni SFW zakazan je za maj! A do tada, upamtite da je “moda prolazna, a stil večan.”

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *