NOVI SAD – Država Srbije je reagovala odgovorno povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji i tako pokazala zrelost i odgovornost, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i naglasio da je diplomatska pobeda Srbije u vezi sa Interpolom i odbijanjem kosovskog prijema, isprovocirala Prištinu da se ovako ponaša i uvede drastične takse na srpsku robu.

Kada je reč o stogodišnjici prisajedinjenja Vučević je istakao da će sve manifestacije,s tim u vezi, nositi poruke mira i slobode koju smo u našoj istoriji tako skupo platili. Veličanstvena godišnjica usmerena je ka našoj deci i unucima, ka našoj budućnosti rekao je.

“Očekuje nas uzbudljiv vikend, interaaktivna izložba, otkrivanje spomenika kralju Petru I, pozorišna predstava, svečana akademija itd, rekao je Vučević i pozvao goste na veliki koncert u centru grada na kojem će između ostali nastupati Zdravko Čolić i Zvonko Bogdan, kao i simfonijski kao i Veliki tamburaški orkestar”.

Zahvaljujući RTV Vojvodine na tome kako prati sve događaje u vezi sa prisajedinjenjem, Vučević je izrazio nadu da predstojeći vikend neće pokvariti vesti sa Kosova i Metohije.

RTV