HELSINKI – Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima, jer onda i dalje postoji predvidivost, neka vrsta sigurnosti i zna se šta nas čeka u budućnosti, a ako bude bilo “čudnih rezultata”, koje ne isključuje, strepi da bi nesigurnost i nestabilnost mogle biti posledica.

Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Žozefom Dolom, ukazao da su na Samitu EPP u Helsinkiju bila najvažnija imena Evrope, od predsednika Evropskog parlamenta, Evropske komisije, Saveta EU, do više predsednika i premijera država.

“To je nešto što više nikada neće biti slučaj. To se samo dva puta u istoriji desilo da je EPP imao sve funkcije u svojim rukama”, objasnio je on.

Preneo je da su najveća briga i dalje odnosi Beograda i Prištine, kao posebno situacija u BiH.

“Imao sam dug sastanak sa najmoćnijim partijskim čovekom u celoj Evropi. Sinoć smo imali dugu radnu večeru, na kojoj su svi govorili. Video sam i naučio mnogo toga o onome što sledi u Evropi”, rekao je Vučić.

Tanjug