NOVI SAD – Gradsko veće Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem odobrilo je novu prodajnu cenu proizvodnje i isporuke toplotne energije za grejanje prostorija i pripremu tople potrošne vode, te će Novosađani te usluge plaćati za oko 3 posto manje.

Umesto dosadašnjih 84,60 cena grejanja prostorija iznosi 82,03 dinara po metru kvadratnom, a za toplu potrošnu vodu umesto 210,24 dinara po metru kubnom građani će izdvajati 203,91 dinar po metru kubnom.

– Reč je o drugom sniženju cena tokom jedne grejne sezone, i drago mi je da uspevamo da smanjujemo cene komunalnih usluga, a da pritom poboljšavamo njihov kvalitet. To je cilj ove gradske administracije, a niže cene grejanja u Novom Sadu rezultat su dobrog i odgovornog rada JKP ”Novosadska toplana” kao i Gradske uprave za komunalne poslove. Dobri rezultati postižu se planskim i promišljenim pristupom upravljanju velikim komunalnim sistemima i koordinacijom svih činilaca u tom procesu – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.