NOVI SAD – Javna prezentacija radova u užem izboru za dodelu Nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka za 2018. godinu održaće se u četvrtak, 13. decembra 2018. godine s početkom u 16 časova u Multimedijalnoj sali na prvom spratu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 1.

Na osnovu mišljenja stručne Komisije, u sastavu: prof. dr Dragan Prole, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dragan Todorović, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i dr Predrag Krstić, Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, od jedanaest prijavljenih radova za dodelu Nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka za 2018. godinu u uži izbor su odabrana tri rada:

1. master rad „Problem interpretacije pojma genija u Kritici moći suđenja Imanuela Kanta“,
2. završni rad „Đordano Bruno – Ars memoriae kao mnogostrukost jednog znanja“,
3. master rad „Ideologija i konstrukcija prošlosti u televizijskim serijama u Srbiji danas“ .

Nakon javne prezentacije radova u užem izboru, Odbor Fonda „Dr Zoran Đinđić“ će na osnovu obrazloženog mišljenja komisije utvrditi predlog za dodelu Nagrade. Odluku o dodeli nagrada „Dr Zoran Đinđić“ donosi Senat Univerziteta u Novom Sadu.

Informaciju za medije možete naći na sajtu Univerziteta u Novom Sadu u posebnom odeljku: UNSinfo / PRESS.