Neposredno pre obroka, u čašu sipajte veliku kašiku jabukovog sirćeta, 1/3 cejlonskog cimeta, limunov sok i “stevia” po želji, dodajte vodu, promešajte i popijte sa 1-2 kapsul ribljeg ulja.
Logika:
- Kiselina iz jabukovog sirćeta za 20-35% smanjuje insulinsku reakciju organizma na unetu hranu, pogotovo na ugljene hidrate.
- Cimet poboljšava insulinski signal prema ćelijama, i u određenoj meri poboljšava sposobnost tela da unetu hranu koristi kao energiju, umesto za skladištenje u masne naslage.
- Limunov sok takođe poboljšava insulinsku osetljivost u određenoj meri, i povećava termogenezu (meru produkcije toplote tela) a samim tim i potrošnju kalorija
- Uzimanjem omega 3 uz sve to, povećavate termički efekat hrane za čitavih 51.3% u narednih šest sati nakon obroka.
za sve info oko ishrane i treninga obratite se na Instagram profil: licni_trener_novi_sad