BEOGRAD – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je danas da je Savet za stabilizaciju i pridruživanje Prištine i EU, koji će biti održan 17. decembra, poslednja šansa da Evropska unija pošalje Prištini jasnu poruku da treba da ukine takse na proizvode iz Srbije.

“Nema boljeg mesta da se nešto konkretno učini, u protivnom EU gubi svaki kredibilitet. Ako ne možete da rešite ovakav trgovinski spor kako onda možete da se nametnete kao ozbiljan medijator u rešavanju kosovskog pitanja. Ovde EU prolazi test da li je spremna i sposobna da ozbiljno rešava pitanje Kosmeta”, kazao je Ljajić za Prvu televiziju. On je naveo da ne može da se govori o ukidanju barijera niti daljem pregovaračkom procesu u okviru briselskog dijaloga ukoliko se te mere ne ukinu.

“Sastanak stalnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje gde se analizira primena S SP između Prištine i EU je 17. decembra i nema boljeg mesta da se pošalje jasna poruka. Do sada smo imali poruke osude, ali ne i da se nešto konkretno učini”, rekao je Ljajić.

Tanjug