TEMERIN – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, obišao je danas, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, radove na izgradnji kanalizacione mreže u četiri ulice u Bačkom Jarku. Radove u vrednosti od oko 24 miliona dinara bez PDV, sufinansiraju Pokrajinska vlada i opština Temerin.

Prema rečima potpredsednika Milićevića, reč je o značajnom projektu za mesto Bački Jarak, jer će po završetku radova, osim stambenih objekata, biti omogućeno priključenje na kanalizacionu mrežu važnih objekata kao što su škola, vrtić i ambulanta.

On je naveo da su radovi na komunalnoj infrastrukturi u Bačkom Jarku, nastavak zajedničkih projekata Pokrajinske vlade i opštine Temerin.

„Pokrajinska vlada je u protekle dve i po godine u opštinu Temerin uložila oko 300 miliona dinara“, kazao je potpredsednik Milićević i naveo da je među važnim investicijama koje su finansirane iz pokrajinskog budzeta rekonstrukcija predškolske ustanove u Temerinu, koja je koštala 32 miliona dinara. Takođe, u najskorije vreme trebalo bi da počne i izgradnja servisne saobraćajnice u Bačkom Jarku, koja će povezati poslovnu zonu sa državnim putem II reda, a vrednost te investicije je oko 75 miliona dinara.

Milićević je još naveo da su ulaganja u opštinu Temerin primer, da kada se pristupi rešavanju problema građana sa sva tri nivoa vlasti – republičkog, pokrajinskog i opštinskog – rezultati ne izostaju.

Predsednik opštine Temerin Đuro Žiga je najavio da očekuje da sledeće godine počne izgradnja prečistača fekalne kanalizacije u Temerinu, čija je vrednost oko 420 miliona dinara, investicije koja je dogovorena na poslednjoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

„Realizacija tog važnog projekta obezbediće aktivniju dinamiku u nastavku gradnje kanalizacione mreže u opštini Temerin“, kazao je Žiga.