NOVI SAD – Pokrajinski premijer Igor Mirović čestitao je građanima Međunarodni dan ljudskih prava i poručio da je vlada na čijem je čelu u potpunosti posvećena kreiranju društva u kome vlada tolerancija bez predrasuda i diskriminacije. On je na prijemu povodom Dana ljudskih prava podsetio da je od ove godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, a na inicijativu Pokrajinske vlade, taj dan ustanovljen kao datum od pokrajinskog značaja, te istakao da institucije u Pokrajini kontinuirano rade na unapređenju i poboljšanju ljudskih prava u svim oblastima.

“Vojvodina je multinacionalna, multietnička i multikonfesionalna i to je bogatstvo kojim se ponosimo i to nam govori da je naša pokrajina dobar primer kako se razvijaju i štite ljudska prava”, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević izjavila je da su pravo na negovanje kulturnog identiteta i podrška informisanju na jezicima nacionalnih manjina među najznačajnijim ljudskim pravima koje, kako je navela, svojim konkretnim programima podržava Pokrajinska vlada.

Tanjug