NOVI SAD – Najlepša poruka dobrodošlice predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, koji, kako je najavio predsednik Vučić, dolazi u posetu Srbiji 17. januara poslata je juče sa Banstola, na Fruškoj gori. Grozničava trka sa vremenom neimara koji su za samo godinu i po dana sazidali crkvu “Blage Marije”, kojoj su mediji nadenuli ime “Putinov hram”, je dobijena. Prva crkva koju Srbi podižu u ruskom stilu je juče dobila predivne kupole.

Da bi kupole hrama od specijalnog prohroma bile završene na vreme ukrajinski majstori, iz Donjecka, su par meseci radili danonoćno, pod reflektorima, i u improvizovanim šatorima, da bi se zaklonili od kiše, snega i vetra. Banstolci ne kriju da je ovakva žurba bila upravo zbog očekivane posete Vladimira Putina Srbiji.

Da podsetimo, protonamesnik Siniša Hrvačević, prvi starešina hrama na Banstolu, je nedavno za RTV obelodanio da je preko visokih diplomatskih predstavnika Rusije Vladimiru Putinu sa Banstola već upućen poziv da poseti Frušku goru i hram srpsko-ruskog prijateljstva.

“Mi se iskreno nadamo da će kupole našeg hrama biti podignute pre Putinove posete Srbiji i da ćemo s ponosom moći da ga dočekamo, ako on naš poziv prihvata”, rekao je tom prilikom protonamesnik Hrvačević.

RTV