BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je Boško Obradović, sa grupom stranačkih funkcionera, upao večeras u prostorije Policijske stanice u Guči i prostačkim jezikom vređao državnog sekretara MUP-a Dijanu Hrkalović.

“Kulminacija bahatog, divljačko i nasilničkog ponašanja Boška Obradovića i jednog dela funkcionera Saveza za Srbiju, koji su danas u opštini Lučani fizički napali više ljudi, prvo ženu koja je došla da glasa na biračko mesto, a potom i novinara, dogodila se večeras oko 19 časova, kada je Boško Obradović sa grupom stranačkih funkcionera, upao u prostorije Policijske stanice u Guči, u pokušaju da se na nasilan način obračuna sa policijom, koja je radila svoj posao po nalogu tužioca”, saopštio je Stefanović.

Tom prilikom Boško Obradović je, naveo je Stefanović, prostačkim jezikom vređao državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović, koja je, i pored agresije usmerene prema njoj, na pristojan način odgovarala Obradoviću, u pokušaju da smiri situaciju.

Nažalost, prema rečima Stefanovića, nasrtaji na žene postaju obavezni deo političkog programa Saveza za Srbiju, a ujedno služe i da prikriju nedostatak podrške građana i u velikoj meri inspirišu najgore ponašanje u našem društvu.

“Najoštrije osuđujem ovakvo nasilje i bahato ponašanje i pružam punu podršku svim kolegama koji se na častan način bore za poštovanje zakona i kažnjavanje nasilnika, ma ko oni bili”, naglasio je Stefanović.

Tanjug, Alo