NOVI SAD – Sneg koji je u Novom Sadu neprekidno padao tokom vikenda, pokidao je i oborio grane i brojna stabla, ali i blokirao prilaze mnogim parking mestima. Ekipe “Zelenila” su na terenu od jutros, a iz Parking servisa obaveštavaju građane da se parking, kao i svake godine, naplaćuje samo tamo gde su parking mesta očišćena. Po planu zimske službe, ekipe Parking servisa su već treći dan na terenu, a prioritet su, kako kažu, parking mesta kod zdravstvenih ustanova.

“Ono što mi čistimo najpre to su parkinzi ispred Pokrajinske bolnice, veliki parking kod Instituta u Sremskoj Kamenici, onda ide zatvorena parkirališta u centru grada, garaža kod SNP-a, Trg galerija i parkinzi u centru grada, a onda idemo dalje po nekom svom planu”, rekao je Radovan Jeknić, iz Parking servisa.

Pored nedostatka parking mesta, lomljenje grana i stabala, usled težine snega, stvara dodatni problem građanima.

“Danas imamo još prijava te vrste, tako da interventa ekipa izlazi na teren po prijavama građana, saobraćajne policije, komunalne inspekcije i mesnih zajednica. U svakom slučaju važi apel Gradskog zelenila koji smo građanima uputili u subotu popodne, treba izbegavati parkiranje vozila pored drveća i kretanje u blizini drveća”, izjavio je Ivan Nožinić, iz “Gradskog zelenila”.

Kako kažu iz “Zelenila”, iako je jesenas granje i drveće pažljivo orezano, velika količina mokrog snega dovela је do trenutne situacije.

RTV (Ana Mudrinić)