NOVI SAD – Na inicijativu Pokrajinske vlade, Sajam NAUKA ZA PRIVREDU i ove godine organizujePokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost uz podršku Razvojne agencije Vojvodine, Privrednekomore Vojvodine i Novosadskog sajma. Radno vreme Sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz se ne naplaćuje.

                Dve su perspektive organizacije ovog poslovnog događaja:

  • da se nauka usmeri ka privredi i da se ponude rešenja koja omogućavaju razvoj privrednih aktivnosti i bolju konkurentnost uz podršku naučnih i istraživačkih timova,
  • da se naučnim institucijama omogući uvid u realne potrebe tržišta.

 

Drugi sajam “Nauka za privredu” biće održan u četvrtak, 6. decembra na Novosadskom sajmu, a ovogodišnja centralna tema je hranao kojoj će se diskutovati iz četiri perspektive:

  • tehnologije, kvaliteta i bezbednosti;
  • ishrane, zdravlja i medicine;
  • informacionih tehnologija i automatizacije;
  • konsaltinga, obuka i dizajna.

 

Učesnici sajma su fakulteti Univerziteta u Novom Sadu  (Poljoprivredni, Tehnološki, Ekonomski, Tehničkih nauka, Pravni, Prirodno-matematički, Filozofski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupina“ u Zrenjaninu), kao i  instituti (Biosens, Naučni institut za prehrambene tehnologije, Naučni institut za veterinarstvo, CEMFIK – Centar za medicinsko-farmaceutska istraživanja i kontrolu kvaliteta, Institut za nizijsko šumarstvo i Institut za ratarstvo i povrtarstvo), kao i Univerzitet EDUCONS u Sremskoj Kamenici.

Biće organizovani i poslovni sastanciizlagača i predstavnika kompanija. Kotizacija se ne naplaćuje, ali je neophodna registracija na platformi naukazaprivredu2018.talkb2b.net

Ministarstvo za evropske integracije, Fond za inovacionu delatnost i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost će izložiti aktuelne informacije o instrumentima podrške saradnji nauke i privrede.