NOVI SAD – Jedinstveni doček Dečije Nove godine će po treći put biti upriličen u Novom Sadu, 31.decembra u dnevnom terminu. Besplatni zabavni program počinje u 10.00h na muzičko-scenskoj bini Ledene šume u Dunavskom parku gde će nastupiti najbolji novosadski izvođači i majstori dečije animacije.

Zabavni program će svojim uzbudjivim tačkama otvoriti „Haos animatori“ kojima će se pridružiti i dečiji hor „Zvončići“, novosadski horski sastav sa tradicijom postojanja od 22 godine. Muzičku zabavu u parku nastaviće i „Kreativni M kutak“ svojim pop-rock dečijim koncertom.

Istovremeno, naši najmlađi sugrađani imaće priliku da obuku svoje omiljene kostime i učestvuju u velikom gradskom novogodišnjem maskenbalu koji će predvoditi izvođači i škola cirkusa iz udruženja „Kreativni pogon“. Za one koji budu želeli da učestvuju  u ovom maskenbalu, mesto susreta je predviđeno u 11.00h kod Zmaj Jovinog spomenika u Zmaj Jovinoj ulici, odakle će velika maskenbalska dečija povorka predvođena cirkusom krenuti ka Dunavskom parku.

Tačno u podne deca će imati priliku da svečano obeleže doček Nove godine uz tradicionalno puštanje balona iz Ledene šume, nakon čega će se program uz fotografisanje, iznenađenja, zabavu i druženje nastaviti do 14.00h. Posetiocima će se predstaviti i pozorišna trupa „Vragolani“ sa predstavom „Jako lako pođe naopako“  a nakon toga će početi i dečija dnevna žurka čiji su domaćini „Haos animatori“.

Projekat Dečije Nove Godine organizuje Udruženje građana Limbo uz podršku Fondacije Novi Sad 2021 i Manifestacije Ledena šuma.