Zdravi uz sport

NOVI SAD – Udruženje građana “NAŠ ZDRAV GRAD”, uz podršku odbojkaškog kluba “Vojvodina”, su u osnovnoj školi “Branko Radičević” u Novom Sadu, održali predavanje deci petih razreda, na temu sporta, o dobrim i korisnim stvarima koje sport sa sobom nosi. Kako kroz razvoj i poboljšanje zdravlja, tako i kroz razvoj socijalnih veština, timskog duha, saradnje, moralnih vrednosti i dr. Predavači su bili predsednik UG “Naš zdrav grad“ Vladimir Šiška, generalni direktor OK “Vojvodina” Nikola Salatić i aktivni igrač OK “Vojvodina” Pavle Perić.
Osim predavanja donirane su odbojkaške lopte za trening, profesionalne odbojkaške lopte za utakmice kao i odbojkašku mrežu.
“Mi imamo za cilj poboljšanje kvaliteta života građana u našem gradu, u svim aspektima života, pa tako i u sportu i zato smo danas došli kod vas u školu da vam ukažemo na sve lepe stvari koje bavljenje sportom sa sobom nosi, kao i da vam doniramo ove lopte i mrežu za odbojku. Ali ja kao bivši đak ove škole, smatram da danas ništa ne dajemo nego samo vraćamo delić onoga što je ova škola pružila, kao i ovaj grad svima nama.”, rekao je Vladimir Šiška predsednik UG “Naš zdrav grad“ priliko uručenja lopti i mreže školi.
Generalni direktor OK “Vojvodina” Nikola Salatić je istakao da je bavljenje sportom jako važno za učenike, ali je isto tako važno i obrazovanje. „Fizički i psihički umor potiru jedan drugog, pa tako kada se umorite od učenja vi idite da se bavite sportom i obrnuto. Pravi primer je naš igrač koji je ovde sa nama, Pavle Perić, koji je uspešan sportista i dobar student.” – naglasio je Salatić.
“Ovom akcijom smo postigli maksimalan efekat, osećam potrebu da se zahvalim organizatorima akcije iz UG “Naš zdrav grad” i OK “Vojvodina”, na korisnom predavanju i sportskim poklonima i voleo bih da ovakvu ili sličnu akciju ponovimo.” – rekao je Direktor OŠ “Branko Radičević” Aleksandar Maletin.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *