Zimska bajka u srcu Novog Sada

NOVI SAD – Treća manifestacija Ledena šuma će se ove godine održati u periodu od 07. decembra do 20. januara u Dunavskom parku,u Novom Sadu a svojim posetiocima će i ove zime tokom 45 dana trajanja, omogućiti jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja.
Svečano otvaranja Ledene šume biće upriličeno u Dunavskom parku, u petak, 07.decembra sa početkom u 18.00 časova kada će se u praznično dekorisanom ambijentuuz muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet,označiti početak najveće zimske manifestacije u Srbiji.
Na programu otvaranja nastupiće Klizački klub Vojvodine, gosti će moći da uživaju u uzbuljivim tačkama Haos animatora, a velikim vatrometom ćemo zajednički proglasiti i početak ovogodišnje zimske sezone u Ledenoj šumei.
Nakon oficijelnog dela, publika će imati priliku da od 19.00 časova uživa u muzičkom programu u okviru koga će nastupiti novosadski Klo Klo bend.
U sastavnoj ponudi manifestacije i ove godine naći će se Snežni grad,zimski bazar Ledene šume koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.
Takođe, u centralnom delu parka postavljeno je i lepo uređeno klizalištekoje se, sa svojom pratećom kružnom stazom oko jezera u parku, prostire na površini od 1300 m2. Kao takav, ovaj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.U neposrednoj blizini klizališta naći će se i kafe-restoran namenjen posetiocima parka.
Uzevši u obzir da je Ledena šuma mesto susreta svih generacija, uz podršku Grada Novog kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike,nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.
Tradicionalni doček Dečije Nove Godine, planiran je za 31. decembar u dnevnom terminu kada će se uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom, pustiti više od hiljadu dečijih balona iz Dunavskog parka.
Klizanje u Ledenoj šumi je svima omogućeno po povoljnim cenama a za one koji nemaju sopstvene klizaljke postoji mogućnost iznajmljivanja na licu mesta.
U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta,satnicom na ledu biće omogućena i besplatna škola klizanja.
Takođe,Ledena šuma kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućuje besplatne grupne posete za najmlađe.
Manifestacija Ledena šuma u Novom Sadu svake godine okuplja značajan broj posetilaca a svojim sadržajem i programom predstavlja najveću zimsku manifestaciju u Srbiji.
Za sve informacije u vezi sa ovogodišnjim programom i aktuelnostima tokom održavanja manifestacije, stoji Vam na raspolaganju naša služba za pres i komunikacije.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *