NOVI SAD – Kompletna mehanizacija Zimske službe JKP “Čistoća” i 150 radnika, rade tokom snežnih padavina bez prekida na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, pešačkih prelaza, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada.

Radnici su na terenu proveli celu noć, a dežurstvo će biti na snazi dok god traju padavine i dok sve površine koje tretira Zimska služba našeg preduzeća ne budu potpuno prohodne.

U centru grada je dodatno pojačan rad, sa dve mašine opremljene velikim daskama za gomilanje snega koji će biti odnet u toku dana. Budući da su najavljene niske temperature i nove padavine, konstantno pojačavamo količinu mehanizacije na novosadskim ulicama, koja je sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona.

Odnošenje smeća se do sada odvijalo nesmetano, ali, budući da sneg konstantno pada, u pojedinim ulicama, pre svega u teže dostupnim prigradskim naseljima na sremskoj strani grada, mogući su zastoji, pa molimo građane za strpljenje i razumevanje. Tokom noći je napadala velika količina snega, koji još uvek ne staje, i neke ulice su još uvek nedovoljno dostupne.

Čim se za to steknu uslovi i ulice budu prohodne, sa svih lokacija će smeće biti odnešeno.

Savet za naše sugrađane je da ne provode previše vremena napolju bez preke potrebe i da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze i u slučaju većih padavina – samo formirane pešačke staze.

Zimska služba JKP “Čistoća” je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno-komunalnih preduzeća.