NOVI SAD – U okviru zajedničke akcije Zimske službe grada Novog Sada i drugih komunalnih preduzeća, JKP „Parking servis“ se od prvih snežnih padavina nalazi na terenu koristeći sve raspoložive resurse. Snežni pokrivač uklanja oko 100 radnika i kompletna mehanizacija Preduzeća.
Zimska služba je angažovana 24 sata, pa su i tokom jutra ekipe „Parking servisa“ nastavile da uklanjaju snežni pokrivač na zatvorenim i otvorenim parkiralištima.
Radnici našeg preduzeća, osim prilaza javnoj garaži i parkirališta kod Trga galerija, očistili su parking prostor kod Instituta u Kamenici, parkinge ispred bolnica, otvorena parkirališta u centru grada, a uklanja se sneg i sa platoa kod Železničke stanice i Master centra.
Kako bi se sprečilo stvaranje debljeg snežnog pokrivača i proklizavanje, na očišćena parking mesta i prilaze parking objektima posipa se so.
Mehanizacija „Parking servisa“ radi u dve smene, dnevna i noćna, a u slučaju novih snežnih padavina određene su i dežurne ekipe za čišćenje snega sa parkirališta.