BEOGRAD – Redovnost susreta predsednika Rusije i Srbije pokazatelj je dobrih odnosa dve zemlje, ocenio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, ističući da današnjaposeta Vladimira Putina Srbiji može da da snažan podstrek daljem razvoju strateškog partnerstva.

“Posete naših predsednika odlikuju se učestalošću i sadržajnošću. I zato je ova poseta izuzetno aktuelna i važna za obe strane. A šta su teme za razgovore? Postoje pravila međudržavnih poseta. Po tim pravilima, prvo se razgovara o odnosima dve zemlje, političkim, ekonomskim, kulturnim i drugim. To će svakako biti važan deo razgovora dvojice predsednika”, rekao je Čepurin za RTS.

On je naglasio da će ovoga puta, kada se bude razgovaralo o ekonomiji, osim tradicionalnih tema biti reči i o inovacijama, što je, ocenjuje, veoma simbolično i važno.

“Da, biće reči o energetici i da, imamo obimnu saradnju, tu su i poljoprivreda, infrastruktura, vojnotehnička saradnja…Ali će se pojaviti i nova važna komponenta – inovacione teme. To su pre svega digitalne tehnologije, kosmos i mirnodopska nuklearna energija. Mislim da je to veoma važno za našu buduću saradnju”, naveo je ruski ambasador.

Tanjug, RTS