NOVI SAD – “Dobro nam je počela 2019. godina, a najbolje vesti uvek stižu iz novosadskog porodilišta. Prva beba koja se rodila u ovoj godini je devojčica Nikolina Škorić, a naša je želja da se što više dece rađa, jer je to garant opstanka našeg grada i države. Čestitam svim roditeljima koji su dobili prinovu na samom početku 2019. i zahvaljujem se zaposlenima u Kliničkom centru Vojvodine, i u Betaniji na svemu što rade u cilju zdravstvene zaštite građana”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV.

On je naglasio da je Grad Novi Sad pojačao mere pronatalitetne politike, te da su povećani iznosi za svaku prvu bebu u porodicama tokom godine.

“Prva novogodišnja beba dobija 200 000 dinara, a ostale rođene 1. janura po 50 000 dinara, s tim da i bebe rođene 1. februara dobijaju 200 000 dinara. Pružamo podršku mnogočlanim porodicama i prilikom upisa dece u vrtiće, obezbeđujemo besplatnu užinu, prevoz, a subvencionisaćemo boravak 300 mališana više u privatnim vrtićima. Posebno sam ponosan što će od sledeće školske godine svi đaci prvaci u Novom Sadu dobiti komplet udžbenika. Paket mera podrške porodicama Grad obezbeđuje zahvaljujući stabilnim finansijama i dobrom budžetu. Cilj nam je da ljudi ostaju ovde da žive, a borimo se i da se vrate oni koji su otišli u inostranstvo da se školuju. Za to nam je potrebno više investicija, jer samo snažna ekonomija garantuje razvoj”, istakao je Vučević.

RTV