NOVI SAD – Danas je u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano otvorio prvi turistički info-centar, vredan 16 miliona dinara na površini od 118 kvadrata, koji će objediniti promociju i aktivnosti svih gradova i opština Pokrajine.

“Prvi put posle 15 godina postojanja Turistička organizacija Vojvodine dobija mesto koje će biti polazište svih naših gostiju, ali i sabirna tačka svih naših vrednih vojvođanskih domaćina, lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata”, rekla je direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović, te dodala da će pored brošura, promotivnih filmova i mobilnih aplikacija posetiocima biti dostupan i digitalni vodič.

Podaci su fascinantni, oni ohrabruju, ali i prisiljavaju na još veći rad u oblasti turizma, rekao je pokrajinski premijer i dodao:

“Imamo dogovor sa Turističkom organizacijom Srbije i Vojvodine da nastupamo zajedno na velikim svetskim sajamskim manifestacijama. Činili smo to zahvaljujući činjenici da smo udvostručili budžet sa početnih 30 miliona u 2016. na 60 miliona dinara u ovoj godini”.

Tanjug