BEOGRAD – U organizaciji Hrama svetog Save, Color Media Communications i Nina Media, ispred hrama je večeras počeo dvonedeljni kulturno-umetnički program posvećen najmlađima, pod nazivom “Božićno seoce na Vračaru”. Očekuju nas brojni duhovni, muzički, dramski, likovni i literarni sadržaji. Patrijarh Irinej podelio je božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja, štićenicima Centra za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj, deci iz dve beogradske osnovne škole i mališanima iz najboljeg inkluzivnog hora u Evropi “Ison”, iz Novog Sada. Usledilo je svečano otvaranje programa.
“Ja vas sve pozdravljam mirom i blagoslovom Božijim, sa željom da ovaj veliki praznik koji je pred nama proslavimo kao Hrišćani pravoslavni, da se zajednički pomočimo novorođenom spasitelju da nam daruje ljubav, mir i slogu, Gradu Beogradu, našem narodu i svima ljudima sveta, posebno ljudima dobre volje”, rekao je Irinej.

Nakon što je patrijarh Irinej dodelio paketiće najmlađima, večerašnje otvaranje obeležio je bogat kulturno – umetnički program. Najpre orkestri garde i policije, a zatim concert Sanje i Balkanike. U naredne dve nedelje u “Božićnom seocu kod Hrama” očekuju nas nastupi horova koji neguju interpretaciju duhovne muzike, raspevana jelka oko koje će pevati i mališani, umetničke izložbe i promocije književnih dela u kripti Svetog Save, kao i pozorišna predstava o Svetom Savi, u okviru Svetosavske akademije.

RTV