BEOGRAD – Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je danas Aleksandru Vučiću Orden Aleksandra Nevskog. Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na svoju otadžbinu koja je zaslužila to odličje, koje je, inače, posvetio svom ocu.

“Iskreno mi je drago što odlikujem predsednika Srbije Aleksandra Putina ordenom Aleksandra Nevskog, koji je bio veliki ruski pokrovitelj i vojni diplomata. Tokom 300 godina istorije ove nagrade, pored Kneza Miloša i Nikole Pašića Aleksandar Vučić danas je odlikovan ovim priznanjem. Gospodine predsedniče, želim vam blagostanje, dobro zdravlje i mnogo uspeha na međunarodnom planu”, rekao je ruski predsednik.

Putin je, obraćajući se Vučiću, rekao da je doprinos srpskog predsednika razvoju odnosa dve zemlje u svim pravcima veliki.

“Cenimo vaš principijelni stav. Sada će na počasnom spisku na kom su i drugi znameniti Srbi zasluženo biti i vaše ime”, poručio je Putin na ceremoniji.

On je podsetio da je Aleksandar Nevski izuzetna figura u Rusiji,da se proslavio svojim ratnim podvizima ali i da je čuvao nezavisnost Rusije.

Tanjug

Foto: srbija.gov.rs