NOVI SAD – Novosadski sajam već četvrt veka organizuje sajmove posvećene pisanoj reči, kulturi i umetnosti. Sajam KNJIGA priređuje od 5. do 11. marta, kada se održava i Manifestacija „Dani Laze Kostića“. Tom prilikom biće predstavljeni dobitnici najznačajnijih književnih priznanja u Srbiji, između dva Sajma, ali i uručena Nagrada „Laza Kostić“.

            Priznanje Novosadskog sajma, koje se sastoji od Diplome i novčanog delaće, 24. put, biti dodeljeno domaćem piscu – autoru dela objavljenog između dva Sajma KNJIGA, čiji je izdavač učesnik na Sajmu. Biće uručeno i priznanje za Izdavački poduhvat. Žiri, koji čine predsednik, Franja Petrinović i članovi Đorđe Pisarev i Zoran Đerić, može da predloži i dodelu Specijalne nagrade.

            Rok za prijavljivanje je 1. februar, a izdavači bi trebalo da pošalju knjige (po tri primerka svakog naslova) kojima konkurišu za nagradu, na adresu Novosadski sajam AD, Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad, sa naznakom „Za Sajam KNJIGA“.

            Prošle godine, ustanovljena je i nova kategorija u okviru Nagrade „Laza Kostić“  – najbolja knjiga u oblasti književnosti za decu. Svi izdavači, učesnici Sajma KNJIGA, mogu da konkurišu iza nagrade „Izdavački poduhvat godine“ i „Zaharije Orfelin“.

            Uz Sajam KNJIGA, koji traje od 5. do 11. marta, biće održana i 24. međunarodna izložba umetnosti ART EXPO, a 14. međunarodni sajam obrazovanja PUTOKAZI od 7. do 9. marta.

            Ulaz na sve priredbe, u tom terminu je besplatan