NOVI SAD – Treći po redu “Festival ljubavi” biće svečano otvoren danas od 18 časova časova na Trgu slobode. Festival će otvoriti dečiji hor „Zvončići” i najmlađi Novosađani puštanjem balona u obliku srca u vazduh. Od 19 časova nastupiće Red Hot Chili Peppers Tribute band. “Festival ljubavi” će trajati do 24. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u gradu.

Novosađani i turisti, svakog dana će imati priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Kao jedna od najvećih atrakcija prethodnih festivala, zid od cveća, krasiće i ove godine Trg slobode. „Fuzeta Flower Wall” biće ukrašen prirodnim cvećem, a na njemu će na 30 svetskih jezika pisati „ljubav”. U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači će ponuditi različite proizvode i rukotvorine, a posetioci će moći da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko „ljubavnih vrata”, „Orbit Kissing Pointa” i retro zida sa ramovima za slike.

Koje ljubavne priče kriju umetnička dela posetioci će moći da otkriju tokom vođenih tura u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Maraton domaćih klasika, uz razgovore sa autorima, glumcima i njihovim potomcima, posetioci će moći da vide u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

RTV