ZAGREB – Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je razgovor sa neimenovanim sagovornikom koji tvrdi da postoji snimak na kojem bivši predsednik Dinama Zdravko Mamić priča o tome koliko je para dao za potrebe kampanje na predsedničkim izborima na kojima je pobedila aktuelna šefica hrvatske države Kolinda Grabar Kitarović. Reč je o, kako se navodi, snimku sa sastanka kojem je prisustvovalo nekoliko osoba, među njima i dvojica tadašnjih bliskih saradnika predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i Zdravko Mamić.

Izvor Nacionala tvrdi da o tom sastanku ima i neposredna saznanja, te da je, kako se navodi, uveren da bi taj snimak mogao da preokrene tok predsedničkih izbora. Osim Mamića sastanku su, kaže izvor, prisustvovala još dvojica savetnika predsednice i jedan Mamićev saradnik iz Dinama. Isti izvor tvrdi i da je Mamić Kitarovićevu pred svedocima prozvao da nije ispunila obećanje koje mu je dala, a nakon toga je rekao i koliko joj je novca dao, uz napomenu da je reč o izuzetno velikoj svoti novca.

“Reč je o sastanku koji se dogodio nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović već postala predsednica, a na kojem ju je Mamić pred svedocima prozvao jer nije izvršila nešto što mu je obećala. Kako bi prisutne dodatno podsetio da prema njemu ima obaveze, Mamić je rekao koliko joj je novca dao, a reč je o izuzetno velikoj svoti”, rekao je Nacionalov izvor.

Tanjug