NOVI SAD – „Zahvaljujući internetu, sve je postalo dostupno. Tuđi kompleksi najviše.“

Ovako počinje zbirka aforizama jednog džentlmena. Pa ipak, internet ga je proslavio. Kada je pre šest godina otvorio Tviter nalog, ni slutio nije da će ga ritvitovati poznata pevačica Goca Tržan. A onda je sve krenulo uzbrdo.

Pratioci su se nizali poput perli, a ja sam uvideo da moram beležiti svoje misli. Vrlo brzo sam naišao na dobar odziv i veliki broj sledbenika, onih koji su se pronašli u mojim slovima. Potom sam se prešaltao na društvenu paltformu Instagram, koja mi je donela još veću popularnost i mogućnost zarade.

Samoproklamovani džentlmen. Zašto?

Zato što se tako osećam. Većina mojih tvitova govori o ženama. One su moja večna inspiracija. A sve dame oko mene: baka, sestra, majka, drugarice  su me učile kako postati džentlmen. Ja od toga ne odstupam.

Ko je zapravo džentlmen?

Običan momak, Voislav ilić, pravnik po struci, koji je objedinio svoje misli i tvitove, te ih pretočio u zbirku aforizama pod nazivom „Džentlmenova zbirka“. Džentlmen je neko ko prvo poštuje sebe kako bi uopšte mogao ceniti druge.

U moru tviteraša, naročito uticajnih, kako ljudi reaguju na tvoje prvo objavljeno čedo?

Veoma su pozitivne reakcije. Oni koji inače vole da me čitaju, zaslužuju da u rukama imaju ovakvo izdanje. Ovo je početak moje spisateljske karijere kojoj ću se tek posvetiti. Upravo radim na jednom psihološkom romanu, ali detalje vam još neću otkriti.

Kojim povodom se najčešće obraćaju džentlmenu?

DM mi je prepun, uglavnom ljubavnih jada, što od muškaraca, mahom više od žena. Srećan sam što sam mnogima pomogao i što nastojim svima da odgovorim.

Čekaj, šta si ti sada: džentlmen ili ljubavni terapeut?

Kada imate 70.000 pratilaca a najviše pišete o ljubavi, logično je da će većina njih izneti svoj ljubavni problem. Nekad je lakše obratiti se potpunom strancu. Tim povodom, uskoro najavljujem i seminar, u saradnji sa psihoterapeutom, s ciljem da objasnimo ljudima da ne moraju ostajati u toksičnim vezama.

Posmatraš li parove oko sebe? Kakav zaključak izvodiš o ljubavi?

Vidim da većina živi u nesretnim vezama i brakovima, da nema puno ljubavi, da je sve korist, interes, da je većini zamorno, nimalo zabavno, ali da guraju, iz njima znanih razloga. Ljubav je postala konfuzna, na nju gledaju kao na švedski sto s kojeg će da zgrabe šta im treba, a ništa da pruže. Sve je usiljeno, a sa tog stola često se jedu mrvice ljubavi.

S obzirom na tvoje savetodavne sposobnosti, neminovno je da te pitamo kako ti stojiš na ljubavnoj lestvici?

Recimo da sam nailazio na pogrešne. Ali odlično znam šta želim i ne pristajem na manje od toga!

„Lepša mi je moja samoća nego nečije veze. Veći su oni samci nego ja.“

 

autor: Nikea Vučetić