NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku najvišeg gradskog priznanja Dušanu Tadiću, jednom od najboljih fudbalera Srbije koji je potekao iz FK ”Vojvodina”. Budući da je dobitnik profesionalnim obavezama bio sprečen da prisustvuje, nagradu je primio njeogv otac Petar Tadić. On se zahvalio i naglasio da je Dušan odlučio da novčani deo nagrade opredeli u humanitarne svrhe i to Domu za decu ometenu u razvoju ”Veternik”.

– Novi Sad je grad velikih šansi i još većih mogućnosti, pa ima mesta za sve koji nose dobru energiju, dobre namere i ovaj grad zaslužuje da svi budemo ponosni zbog toga dokle je stigao. Posebno zato što je svima pokazao da naša deca ne treba da traže budućnost negde daleko, jer je ona baš ovde, i baš ovde imaju priliku da je grade po svojoj meri. Mnogo je onih koje su život i karijera odveli u svet, da u njemu šire glas o svom gradu. Ovaj rođendan Novog Sada je prilika da zajedno aplaudiramo jednom mladom čoveku, fenomenalnom sportisti, koji na najbolji način svetu pokazuje da to kakav si, ima veze i sa onim odakle si – rekao je gradonačelnik Vučević čestitajući dobitniku.

Gradonačelnik je naglasio da ja zasluga svih Novosađana za to što su u panoramu našeg grada ucrtane neke nove konture poput belih lukova novog mosta, novih puteva, vrtića, zdravstvenih centara, novih centara za razvoj nauke, kreativne industrije, biznisa, kulture i još mnogo toga.

– Ponosan sam ne samo zato što je godina iza nas bila bolja od prethodne, već zato što nas je više nego ikada ujedinila u nameri da ne odustajemo, da istrajemo, da marljivo radimo, da na prepreke gledamo kao na šansu, a da probleme smatramo izazovima – poručio je Miloš Vučević.

Prvog februara 1748. godine carica Marija Terezija potpisala je ”Povelju slobodnog kraljevskog grada” i tada je Novi Sad dobio status, ime, grb, slobodu, Magistrat, pravo na samoupravu, mogućnost da se razvija kao uređena gradska zajednica.

Svečanoj akademiji, koja je održana povodom obeležavanja 271. rođendana Grada Novog Sada, prisustvovali su predstavnici Republike, Pokrajine, Grada, ustanova i institucija, diplomatskog kora i druge visoke zvanice. Tokom programa, Opera Srpskog narodnog pozorišta izvela je deo opere Karmina Burana.