NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Vojvodina u 2019“ istakavši da su privredno-ekonomski pokazatelji u Vojvodini danas pozitivni, ali da je pred Vladom, na čijem je čelu, još dosta posla kako bi svim građanima obezbedila bolji životni standard.

„U 2019. godini još mnogo izazova i posla je pred nama, a mi ćemo nastaviti naporno da radimo, kako bismo išli u korak sa dobrim rezultatima i ekonomskim pokazateljima koji se beleže proteklih godina“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je konferencija „Vojvodina u 2019“ prilika da stručnjaci iz brojnih oblasti na panelima razgovaraju i tako ponude svoja viđenja uspešne AP Vojvodine u ovoj godini.

„Siguran sam da ćemo danas čuti korisne savete za bolje poimanje naše stvarnosti i predloge o tome kako da, kroz nove ideje i koncepte, promenimo i unapredimo one oblasti u kojima ima prostora za još bolje rezultate“, istakao je on.

Osvrnuvši se na 2016. godinu, kada je došao na čelo Pokrajinske vlade, on je rekao da je veći deo programa koji je tada zacrtan i ostvaren, pre svega zahvaljujući političkoj stabilnosti i saradnji sa Vladom Republike Srbije.

„U ovoj godini intenzivnije ćemo raditi na rešavanju pitanja ekologije i zaštite životne sredine, a veliki korak u tom pravcu je izgradnja prečistača otpadnih voda u četiri lokalne samouprave u AP Vojvodini“, dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

„Na nivou cele zemlje imamo dobre pokazatelje i neophodno je da takav ambijent zadržimo, stoga očekujem i da današnja konferencija donese predloge i korisne diskusije o tome kako nastaviti tim pravcem u budućnosti i kako od Vojvodine napraviti obećanu zemlju“, rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Robert Čoban, predsednik kompanije „Color Media Communications“, rekao je da je cilj konferencije da kroz panele pokaže šta to Vojvodinu očekuje u ovoj godini, te najavio da će oblasti o kojima će se diskutovati biti privredni tokovi, evrointegracije, energetska stabilnost, izazovi održivog razvoja, kultura i sport.