NOVI SAD – Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu Tihomir Nikolić prisustvovao je manifestaciji povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ tradicionalno organizuje humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije u okviru kojih se puštaju baloni, u znak podrške obolelim mališanima..Povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, „NURDOR“ i ove godine nastavlja kampanju „I ja se borim!“ koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji nove i održavanju postojećih Roditeljskih kuća.

– Pomoć koju „NURDOR“ svakodnevno pruža deci oboleloj od raka i njihovim najbližima je nemerljiva, ali zadatak svih nas je da u skladu sa svojim mogućnostima izrazimo solidarnost i pomognemo kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti. Zato pozivam sve ljude dobre volje, društveno odgovorne kompanije da iskažu svoju odgovornost, na najbolji mogući način i da delima svi pokažemo koliko smo spremni da pomognemo onima kojima je to potrebno- rekao je Tihomir Nikolić.
Tokom akcije prikupljan je dobrotvorni prilog za podršku projektu Roditeljska kuća, namenjenom obezbeđivanju smeštaja za decu obolelu od malignih bolesti koja iz unutrašnjosti dolaze u jedan od centara lečenja. Volonteri su prolaznicima pružali informacije o radu udruženja koje ove godine obeležava 15 godina postojanja. Za to vreme udruženje je pružilo pomoć i podršku lečenju dece, za više od 1500 porodica.
Svi zainetersovani koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju akciji na Tgu slobode mogu da se priključe kampanji „ I ja se borim!“ donirajući sredstva putem SMS poruke na broj 1150, a iznos za svaku poruku je 100 dinara.