NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas rekonstruisanu Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine, ističući da je u zdravstveni sistem AP Vojvodine, u protekle dve i po godine, uloženo pet milijardi dinara.

“Pokrajinska vlada je za radove na rekonstrukciji Klinike za ortopediju KCV i nabavku najsavremenije medicinske opreme izdvojila 114 miliona dinara. Svi radovi su završeni u najkraćem roku i ovaj objekat će sledeće nedelje otvoriti vrata za pacijente”, rekao je Mirović.

On je istakao da su u toku intenzivni radovi i na Klinici za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju i Centru za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku, te ocenio da je to samo početak velikih investicija u Klinički centar Vojvodine.

“Rekonstruisaćemo sve klinike u okviru KCV, pripremamo se za početak radova na izgradnji B i C bloka”, rekao je Mirović, istakavši da je paralelno sa tim, u toku i nabavka najsavremenije medicinske opreme, neophodne za modernizaciju zdravstvenog sistema u Vojvodini.

 RTV