BEOGRAD – Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je teritorija Kosova i Metohije generator nestabilnosti u regionu i da ne može da dobije puno međunarodno priznanje. Drecun je, povodom 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti, rekao za RTS da režim u Tirani ima razloga da slavi, jer je na dobrom putu da teritoriju KiM nasilno pripoji. On je dodao da razloga za slavlje imaju i velikoalbanski separatisti, globalna albanska mafija i radikalni islamisti, ali da nemaju razloga za slavlje oni koji žive na Kosovu i Metohiji, a posebno oni koji nisu Albanci.

Drecun kaže da je reč o propaloj, neuspešnoj tvorevini i neuspešnom zapadnom eksperimentu. Kako kaže, sve više država povlači priznanje i danas se formalno 102 države vode da priznaju Prištinu ali će i taj broj uskoro opasti.

“Oni nemaju nikakvu mogućnost da napreduju na bilo kom planu u međunarodnom pravcu”, rekao je Drecun ističući da je reč o potpunom neuspehu lažne tvorevine.

Kada je reč o unutrašnjem planu, Drecun kaže da mladi žele da odu i podseća na talas migracije, ukazujući na ogromnu nezaposlenost, najveću u Evropi.

Tanjug