NOVI SAD – Premijera predstave „Tartif“ (Komično u klasičnom), u režiji jednog od trenutno najrelevantijih reditelja u regionu, Igora Vuka Torbice, po motivima Molijerove drame, premijerno će biti izvedena 19. februara na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta. Predstava je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor. Somborska premijera zakazana je za 8. februar.

Poslednji put „Tartif“ je u Srpskom narodnom pozorištu igran 2008. godine a zbog svoje aktuelnosti i primenjivosti na svako vreme, ovaj komad uvek je poželjan u teatru. „Tartif“ uTorbičinojrežijipopeće se, međutim, stepenik više, ističe direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović.

„Istražujemo novu formu klasične komedije. Postavljamo visoke estetske standarde u ovom žanru, ali i nastavljamo saradnju sa najboljim rediteljem nove generacije“, ističe Filipović.

Probrana glumačka postava, uz dobru podelu uloga, učiniće da se publika do suza nasmeje, ali s druge strane, i zamisli nad pojedinim likovima. U predstavi igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor, Dragana Šuša.

Scenograf predstave je Andreja Rondović, kostime potpisuje Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor je Vladimir Pejković.

Torbičine „Krvave svadbe“ igraće se 12, 13. i 14. februara

Predstava „Krvave svadbe“, Federika Garsije Lorke, u režiji Igora Vuka Torbice, koja je svoju premijeru doživela prošle godine, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i „Grad teatra“ Budva idalje je predstava za koju se traži karta više.

Ova zanimljiva, uzbudljiva predstava, lišena realističkih detalja, bez mnogo rekvizita i scenografije ali sa vrhunskom ekipom koja je Lorkinu poeziju iznela sa velikom lakoćom i hrabrošću, biće izvedena 12, 13. i 14. februara.

Uloge tumače: Varja Đukić, Milica Grujičić, Ivana Mrvaljević, Pavle Popović, Branka Stanić, Vukašin Ranđelović, Miroslav Fabri, Draginja Voganjac, Maja Stojanović, Dušan Vukašinović, Filip Đuretić i Nenad Pećinar.

Izaberite svoj datum i nabavite karte na vreme!