ORAŠAC, BEOGRAD – Centralnom državnom ceremonijom u Orašcu, sa koje je poručeno da treba da budemo hrabri i odlučni u prevazilaženju prepreka kao što su bili naši preci, Srbija je danas obeležila Sretenje, Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav. Premijerka Ana Brnabić poručila je da su prelomni događaji iz istorije važni za razumevanje ovog trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava sa izazovima, izborima i odlukama koje će kreirati budućnost, kao i da se ne treba plašiti izazova ili neuspeha, već da bi trebalo biti hrabar i odlučan u prevazilaženju prepreka, kao što su to naši preci bili.

“Menjamo Srbiju i gradimo bolju budućnost za sve naše građane. Naša vizija budućnosti je moderna Srbija”, rekla je Ana Brnabić.

Kako je rekla, održivi razvoj, privredni rast, bolji životni standard i kvalitet života za građane je ono na čemu se svakodnevno posvećeno radi.

“Stvaramo nove mogućnosti za buduće generacije. Građane smo postavili u centar naše politike. Stvaramo jaku ekonomiju. Menjamo sliku Srbije u svetu”, istakla je srpska premijerka.

Tanjug, RTV

Foto: srbija.gov.rs