BEOGRAD – Profesor dr Gideo Grajf, glavni istraživač Instituta za holokaust “Šem olam” u Izraelu, otkrio je zastrašujuće podatke o mučenju žrtava u Jasenovcu tokom rada na studiji “Jasenovac, Aušvic Balkana”. Na osnovu podataka do kojih je došao tokom četvorogodišnjeg istraživanja, Grajf kaže da je u Jasenovcu na najsvirepiji način ubijeno minimum 800.000 Srba i oko 40.000 Jevreja.

“Jasenovac je bio imperija smrti – istiće Grajf i dodaje da je revizionizam drugo ubistvo žrtava”, rekao je Grajf i istakao:

“Moramo usmeriti sve snage protiv revizionizma, kako te žrtve ne bi bile ponovo žrtve. Činjenice su činjenice i ne možemo ih stavljati pod tepih, istina uvek izađe na videlo. Sve te pokušaje revizije istorije smatram detinjastim, svi oni su osuđeni na neuspeh”.

Grajf je istakao da je u Jasenovcu postojalo 57 različitih načina ubijanja žrtava.

“Siguran sam da ih u Aušvicu nije bilo toliko. To je svetski rekord. Nema takvog nečeg u istoriji čovečanstva – istakao je on i dodao da ne sme biti sumnje o broju žrtava i podsetio da je istraživanje zajedničke hrvatsko-srpske komisije pokazalo da je bilo 1, 4 miliona žrtava”, rekao je.

Tanjug