NOVI SAD – Mesna zajednica Bački Petrovac organizuje Konferenciju za medije povodom Međunarodnog festivala kobasica Klobásafest 2019, koja će se održati sutra, 09.02.2019. u 11 časova u Turističkom info centru, Turističke organizacije Vojvodine, na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu.

Međunarodni festival kobasica Klobásafest je tradicionalna važna, turistička manifestacija koja okuplja brojne izlagače i takmičare, a učešće najavljuju mnogobrojni takmičarski timovi kako iz Srbije, tako i iz Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine. Ove godine festival će biti održan 16. februara.
Turistička organizacija Bački Petrovac pobrinula se da tokom celodnevnog programa trajanja festivala zadovolji takmičare, izlagače kojima je omogućeno da prodaju vlastite proizvode, da uključi posetioce tako što će svojim glasanjem oceniti kvalitet proizvedenih kobasica. Sve to je najavljeno uz ritam dobre muzike i degusticaje.

Prvi savremeni turistički info-centar Vojvodine, otvoren je nedavno u Novom Sadu. Reč je o jednom od najvažnijih projekata Turističke organizacije Vojvodine u 2019. godini koji su podržale Pokrajinska vlada i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Njegova najveća vrednost odnosi se na činjenicu da je to prvi prostor na kome će svih 45 opština i gradova Pokrajine objedinjeno i u kontinuitetu predstavljati svoju ponudu i aktivnosti. Biće to glavni kanal komunikacije i razmene ideja lokalnih turističkih delatnika, privredih subjekata i gostiju. Uzevši u obzir i činjenicu da je turizam jedna od najbrže rastućih privrednih grana u Srbiji, info-centar važi za projekat od nacionalnog značaja.
U centru će, osim informacija, gosti moći da okuse autohtone vojvođanske vrste vina, kupe autentične suvenire, upoznaju se sa tradicijom Pokrajine, ali i upotrebe novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju njenu bogatu turističku ponudu.