NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će u 2019. godini u Vojvodini biti nastavljeni infrastrukturni projekti u lokalnim samoupravama, ali i projekti koji imaju širi, pa i nacionalni karakter. On je u Dnevniku RTS-a naveo da je završen veliki broj industrijskih zona u koje dolaze investitori, a kao primere je naveo Kulu, Plandište i Pančevo, za koje je rekao da se očekuje velika investicija iz Nemačke. Predsednik Vlade Vojvodine kazao je da se radi infrastruktura u funkciji privrednog razvoja i da se nastavljaju i podsticaji privrednicima.

Kada je reč o saobraćajnici Novi Sad – Ruma, Mirović je ocenio da se Vlada Vojvodine srčano bori da taj posao uđe u prioritet Vlade Srbije, jer je ona ta koja bi trebalo to da realizuje i dodaje da su završene sve etape u projektovanju, a da za tri od četiri deonice postoje lokacijski uslovi.

“Vlada je zatražila ponude od dve kompanije”, rekao je Mirović, precizirajući da je reč o kineskoj i mađarskoj kompaniji.

On je najavio i usvajanje deklaracije o ekologiji, ističući kao njen cilj ukazivanje na probleme i motivisanje opština da spreme projekte i rešavaju probleme.

Mirović je rekao da bi gradovi trebalo da se obavežu da u narednih 10 ili 15 godina uvode električna vozila u javni saobraćaj.

Tanjug