Vaterpolisti Zvezde: Nismo nikog provocirali, krivo nam je što niko nije hteo da nam pomogne

BEOGRAD – Vaterpolisti Crvene zvezde istakli su danas da nijednim gestom nisu isprovociralinapad huligana u Splitu i poručili kako se nadaju da se nešto slično nikada više neće ponoviti. Dušan Vasić, koji je svojevremeno proveo šest meseci u Splitu igrajući za Jadran, rekao je da je po reakciji konobara na Zvezdin grb ispod jakne Aleksandra Kralja video da nešto nije u redu i da je zato predložio promenu lokala.

“Posle 20 minuta su nam prišli sa leđa. Mene i Maksimovića su udarali šakama i tupim predmetima. Kralj nije video da prilaze jer je kucao sms i krenuli su na njega. šipkama i kamenicama, jedan je i nož držao. Najviše mi je krivo što nam niko od ljudi koji su bili tu na rivi nije pomogao”, rekao je Vasić na konferenciji za medije.

Miloš Maksimović je istakao da vaterpolisti nikog nisu hteli da provociraju, nego su najnormalnije došli da popiju kafu pre ručka i utakmice.

“Kad je počeo napad video sam te momke i pokušao sam da izađem iz bašte i pobegnem. Neki su krenuli da trče za mnom, uleteo sam u neki hotel i zamolio da mi pozovu taksi, ali recepcionarka nije htela. Imao sam sreće da je naišao neki taksista i odvezao me do hotela”, ispričao je Maksimović.

Kapiten Boris Popović rekao je da se nada kako se nešto slično nikada više neće dogoditi.

“Zvali su me sportski prijatelji iz Splita, zvali su nas i reprezentativci Hrvatske, koji su nedavno kad je bila utakmica u Nišu, ovde bili sa nama na večeri. Jedina podela je na ljude i neljude, sve ostalo je bespredmetno”.

Trener Aleksandar Filipović objasnio je da je ekipa sve vreme od ulaska u Hrvatsku imala obezbeđenje.

“Prilikom ulaska u Hrvatsku imali smo obezbeđenje. Posle treninga starija grupa igrača me pitala da li mogu do grada. Bili su u civilnim jaknama i normalno obučeni. Ispod jakne su imali trenerke sa grbom, ali se to nije videlo. Policija koja nas je pratila ih je pustila da se prošetaju, jer nisu imali nikakvih obeležja. Oni nisu šetali rivom u jaknama, niti bilo koga provocirali”, rekao je Filipović.

Tanjug, RTV (Radoslavka Žigić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *