BEOGRAD – Preskakanje obroka ili posezanje za nezdravom hranom najčešće jeposledica ubrzanog tempa života i sve veće količine stresa koji ga prati, usled čega dolazi do narušavanjacrevne flore i sluzokože creva u kojima se nalazi najveći broj odbrambenih ćelija našeg organizma. Da bismo regulisali digestivni trakt potrebno je uneti balans u više segmenata našeg života. Bitno je uspostaviti redovnu fizičku aktivnost, smanjiti stres, ali najveći doprinos pružiće izbalansirana ishrana.

Za uspostavljanje i održavanje normalne funkcije creva u svakodnevnu konzumaciju treba uvrstiti prirodne probiotike koji blagotvorno deluju na crevnu floru i podsticanje varenja. Glavnu ulogu u ovom zadatku igraju mlečne bakterije i kiseline koje su prepoznate kao najefektivnije u uspostavljanju bakterijske ravnoteže organizma. Probiotske kulture sadržane u mlečnom jogurtu podstiču varenje i aktivaciju metabolizma koji je u toj situaciji drastično usporen.

Niz godina Balans+ jogurt klinički je dokazan saveznik u održavanju probavne ravnoteže. Studija koja je sprovedena od strane KBC Bežanijska Kosa na 50 ispitanika koji su imali poremećaj digestivnog trakta potvrdila je da nakon samo 10 dana redovnog korišćenja Balans+ probiotskog jogurta dolazi do regulisanja varenja i unošenja balansa u vaš organizam.