NOVI SAD – Na Fakultetu tehničkih nauka 13. i 14. marta 2019. godine održava se 13. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH kada će se studentima FTN-a predstaviti vodeće kompanije iz oblasti IT-a koje posluju u Srbiji. KONTEH organizuje studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad sa ciljem da studentima pruži priliku da se upoznaju sa mogućnostima planiranja i razvoja karijere u kompanijama koje uspešno posluju u našoj zemlji. KONTEH, pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi, i kao takav može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima, kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, imati mogućnost da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani. Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja Sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće organizovana radionica čiji je glavni cilj obuka mladih da pravilno napišu svoj CV.

Garant kvaliteta Sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.  Svečano otvaranje KONTEH-a održaće se u sredu 13. marta u Svečanoj sali FTN-a sa početkom u devet časova.