NOVI SAD – Nakon uspešno realizovane manifestacije 29. “Novosadsko proleće”, Pokret gorana Novog Sada želi da se svim Novosađanima/kama i posetiocima Novog Sada zahvali na podršci koju su pružili ovoj tradicionalnoj manifestaciji, VELIKO HVALA.

Uskoro počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. Cvetne pijace se održavaju petkom i subotom na platou ispred SPC “Vojvodina”.
Cvetne pijace će imati nekoliko izložbenih celina – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.

Planirani termini održavanja Novosadskih cvetnih pijaca za april 2019. godine su:
Cvetna pijaca 05 – 06. april
Cvetna pijaca 12 – 13. april
Cvetna pijaca 19 – 20. april

Nakon predaha zbog praznika koji nas očekuju, nastavljamo u istom ritmu i tokom maja meseca.

Cilj naših manifestacija je takođe i ekološka edukacija građana svih uzrasta kroz razne akcije i radionice koje su deo programa manifestacija.
Ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.