BEOGRAD – Žene koje su izgradile Srbiju u fokusu su kampanje “Žene koje su izgradile svet” pokrenute danas na Međunarodni dan žena, a potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručuje da nema održivog razvoja bez jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

U Osnovnoj školi “Kralj Petar Prvi”, koju je projektovala Jelisaveta Načić, prva žena arhitekta u Srbiji, Mihajlović je poručila da je samo ekonomski samostalna žena u stvari slobodna žena.

“Kada je žena slobodna, onda društvo napreduje”, rekla je Mihajlović i ispričala da je danas pitala direktore svih preduzeća koja su u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kako su proslavili 8. mart.

Svi su joj, kaže, naravno rekli onu čuvenu stvar da će žene otići sa posla ranije kući.

“Pitala sam ih ima li još nešto. Jedan od direktora me iznenadio i to je poruka za sve direktore za sledeći 8. mart. On mi je rekao da žene nisu dovoljno zastupljene u poslovnom životu i biznisu”, rekla je Mihajlović i navela da je danas 10 žena dobili ugovor o radu na neodređeno vreme u Er Srbiji.

Tanjug